Skip to main content

Privatnost podataka

1. Uvodne odredbe

Pristupanjem i/ili upotrebom Internetskih stranica www.ckz.hr korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio te da je suglasan s uvjetima privatnosti podataka i načinima upotrebe internetskih stranica www.ckz.hr. Ukoliko korisnik s istim nije suglasan, dužan je suzdržati se od korištenja istih, napustiti ih te ne pristupati i koristiti internetske stranice www.ckz.hr.

2. Promjene privatnosti podataka

Crveni križ Zlatar je ovlašten izmijeniti izjavu o privatnosti podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o privatnosti podataka na našim internetskim stranicama. Izmjena izjave o privatnosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na internetskim stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati izjavu o privatnosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ukoliko korisnik koristi internetske stranice nakon izmjene izjave o privatnosti podataka, podrazumijeva se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

3. Vrste prikupljenih informacija i upotreba prikupljenih informacija

Crveni križ Zlatar prikuplja osobne informacije koje identificiraju korisnike internetskih stranica samo onda kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na internetskim stranicama www.ckz.hr, kao što su otvaranje korisničkog računa, prijava na newsletter ili ispunjavanje obrasca za kontakt.

Crveni križ Zlatar može zatražiti od korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se korisnik odluči uključiti, Crveni križ Zlatar je ovlašten zatražiti osobne informacije: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, OIB i naziv tvrtke.

Crveni križ Zlatar je ovlašten koristiti osobne informacije korisnika kako bi Vam ponudio vlastite proizvode i usluge, unaprijedio rad internetskih stranica, poboljšao oglašivačke i promocijske projekte, analizirao upotrebu internetskih stranica, poboljšao ponudu proizvoda i usluga te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama. Crveni križ Zlatar je izričito ovlašten koristiti komentare korisnika kako bi druge korisnike obavijestio o proizvodima. Takav komentar može biti objavljen u našim oglašivačkim materijalima na internetskoj stranici. Osim toga, ako koristite internetske stranice www.ckz.hr za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama,Crveni križ Zlatar je ovlašten pohraniti osobne informacije korisnika i primatelja. Crveni križ Zlatar je ovlašten koristiti osobne informacije korisnika za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštivanje ugovora, uključujući uvjete korištenja i izjave o privatnosti podataka internetskih stranica www.erik-biro.hr te poštivanje odgovarajućih zakona.

Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. Crveni križ Zlatar neće prikupljati osobne podatke putem svojih internetskih stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako ih korisnik dobrovoljno prijavi, registra na www.ckz.hr  ili isto učini putem ankete, suglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu osobnih podataka.

4. Objavljivanje osobnih informacija

Crveni križ Zlatar neće dijeliti identifikacijske osobne informacije s drugim stranama.

Crveni križ Zlatar pruža određene usluge i proizvode preko trećih strana. Treći pružatelji usluga provode određene aktivnosti u ime i za račun tvrtke Crveni križ Zlatar kao što su slanje i distribucija administrativnih i promocijskih e-mail poruka, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analizu podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obradu plaćanja kreditnim karticama, upravljanje internetskim stranicama, rješavanje problema, i pružanje korisničkih usluga.

Ako korisnik ne želi da se njegovi osobni podaci upotrebljavaju za poboljšanje odnosa s kupcima (osobito za izravni marketing ili istraživanje tržišta), Crveni križ Zlatar će poštovati korisnikov izbor. Osobne identifikacijske podatke Crveni križ Zlatar ne prodaje ni ne plasira na tržište trećim osobama.

5. Nadopune i ispravljanje informacija

Korisnik je ovlašten promijeniti bilo koji osobni podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e-mail poruci korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti. Korisnik također može svakodobno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da Crveni križ Zlatar ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na svojim internetskim stranicama.

6. Izbor korisnika u vezi s prikupljanjem i upotrebom informacija

Korisnik ne može isključiti primanje administrativnih e-mail poruka koje se odnose na korisničku aktivnost na internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupnjom proizvoda i usluga. Korisnik ima mogućnost zatražiti promocijske e-mail poruke koje oglašavaju proizvode ili usluge tvrtke Crveni križ Zlatar, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge povezanih tvrtki. Crveni križ Zlatar šalje promocijske e-mail poruke registriranim korisnicima koji su odabrali tu opciju. Ukoliko korisnik ne želi primati promocijske e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja može odabrati opciju otkazivanja primanja promocijskih e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promocijskih e-mail poruka više ne želi primati.

7. Zaštita podataka

Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa Crveni križ Zlatar poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Korisnik može pristupiti osobnim informacijama na internetskim stranicama www.ckz.hr pomoću zaporke i e-mail adrese. Korisniku se preporučuje ne otkrivati zaporku trećim osobama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako Crveni križ Zlatar  provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

8. Praćenje podataka

Crveni križ Zlatar je ovlašten pohranjivati na Vašem računalu „kolačiće“ koji sadrže informacije o korisniku koji se koriste radi uštede vremena korisnika za vrijeme korištenja naših internetskih stranica. „Kolačići“ također prikupljaju neosobne informacije korisnika.

9. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica

Ova Izjava o privatnosti podataka se odnosi samo na upotrebu i objavljivanje informacija koje Crveni križ Zlatar prikuplja od korisnika. Druge internetske stranice kojima se može pristupiti putem internetskih stranica www.ckz.hr imaju svoje izjave o privatnosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. Crveni križ Zlatar ne snosi odgovornost za načine i uvjete rada trećih strana.

10. Primjena izjave

Ova izjava primjenjuje se od 1. rujna 2014. do opoziva od strane Crvenog križa Zlatar